All for Joomla All for Webmasters
«Μην παριστάνεις τον ψόφιο κοριό». Έκφραση που βγήκε από την αντίδραση του κοριού μπροστά σε κάποιο κ ίνδυνο: παριστάνει τον νεκρό!

Ο κοριός είναι πολύ μικρό παρασιτικό έντομο που ζει μέσα σε κρεβάτια και στρώματα και τρέφεται αποκλειστικά με αίμα. Ανήκει στην οικογένεια Cicimid και διακρίνεται: α. στο κοινό κοριό (Cimex Lextularius), ο οποίος τρέφεται μόνο με ανθρώπινο αίμα και β. σε άλλα είδη Cimex (π.χ. pipistrelli, pilosellus κλπ), τα οποία τρέφονται και από αίμα ζώων.

Το τσίμπημα του κοριού είναι ανεπαίσθητο λόγω μιας ουσίας που εκκρίνει προκαλώντας τοπική αναισθησία στο «θύμα» του. Ένας ενήλικας κοριός μπορεί να δαγκώσει μέχρι και 500 φόρες και η διάρκεια του δαγκώματος να ξεπεράσει και τα 10 λεπτά! Το ξεχωρίζει κάποιος από τα συνεχόμενα μικρά σημαδάκια στο σώμα του και από τα ίχνη αίματος που αφήνουν στα σεντόνια. Η ποσότητα αίματος που απορροφά ξεπερνάει 6 φορές το βάρος του και συνήθως χρειάζεται 5 γεύματα την ημέρα. Κάνει την εμφάνιση του συνήθως τη νύχτα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο, καθώς προτιμάει τα ζεστά σώματα, για αυτό και τον συναντάμε συνήθως στο εσωτερικό των στρωμάτων και τις ραφές, σε κουβέρτες κλπ. Σε περίπτωση που δεν αισθανθεί θερμόαιμα για να τσιμπήσει, μπορεί να επιβιώσει μέχρι και έξι μήνες χωρίς τροφή.

Από το τσίμπημα του προκαλείται έντονος ερεθισμός και φαγούρα, που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε δερματικές φλεγμονές. Η εμφάνιση των κοριών σε κάποιο χώρο, μετά από επιστημονικές έρευνες, έχει συνδεθεί με την Ηπατίτιδα Β, που μπορεί να προκαλέσει κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος. Παρόλο που η μετάδοση σοβαρών ασθενειών είχε αποκλειστεί από το δάγκωμα του κοριού, μελέτες έδειξαν πως η μετάδοση μπορεί να γίνει κατά την αποσύνθεση τους ή από παράγωγα τους.

Μεταφέρονται από άτομα που συνήθως ταξιδεύουν. Στα έπιπλα, στις αποσκευές, στα ρούχα, μπορούν να βρουν άνετα μια θέση και να τα φέρουμε μαζί μας από το ταξίδι μας. Συνήθως, οι κοριοί βρίσκουν την ευκαιρία και κατοικούν στο σπίτι μας, μετά από διαμονή μας σε κάποιο ξενοδοχείο, παιδική κατασκήνωση, κατά την επίσκεψη μας σε κάποιο στρατόπεδο ή νοσοκομείο, ακόμα και όταν χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή συγκοινωνίας (λεωφορείο, μετρό, αεροπλάνο, καράβι κλπ).

Παρότι είχαν να εμφανιστούν για δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια κάνουν την επανεμφάνιση τους και μάλιστα πιο ανθεκτικοί και σκληροί στην εξόντωση τους! Εξαπλώνονται πολύ γρήγορα και έχει αποδειχτεί ότι δεν επιλέγουν καθαρά ή λιγότερο καθαρά σπίτια, μέρη, εστίες κλπ. Επιλέγοντας την απλή μέθοδο της απολύμανσης δεν καταφέρνουμε την εξουδετέρωση τους, απλά μετοικίζουν σε άλλη τοποθεσία. Ο μόνος και ολοκληρωμένος τρόπος αντιμετώπισης τους στα στρώματα, είναι ο βαθύς βιοκαθαρισμός και η εφαρμογή του μόνου εγκεκριμένου ΤΠ19 βιοκτόνου απωθητικού σπρέι Allerg-STOP Repellent με φυσική, δραστική Γερανιόλη. Χρησιμοποιείται ως συμπληρωματικό της απολύμανσης στρωμάτων, με γερανιόλη για ακάρεα, κοριούς και ψύλλους από τους εξειδικευμένους καθαριστές Allerg–STOP Professionals. Ένας ακόμη ιδανικός τρόπος αντιμετώπισής των κοριών στα υπόλοιπα κλινοσκεπάσματα, χαλιά, μοκέτες, καλύμματα, κουρτίνες, ταπετσαρίες σαλονιών, λούτρινα παιχνίδια και σε όλα τα ινώδη υλικά, εάν αντέχουν, είναι το υγρό πλύσιμο σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60° και στη συνέχεια η εφαρμογή του Allerg-STOP Repellent με φυσική, δραστική Γερανιόλη.

Όσον αφορά τον γενικό καθαρισμό και απολύμανση του δωματίου, οι κατάλληλες μέθοδοι, είναι αυτές της θερμικής απεντόμωσης, του όζοντος και του υποκαπνισμού. Εφαρμογές που γίνονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες και πάντα με εγκεκριμένα προϊόντα.

Επικοινωνία

Γαλατάς Αθανάσιος

Άργος - Δαλαμανάρα

Email: info@biostroma.gr

Τηλ.: 2751022913

Κιν.: 6942980782

Webistewww.biostroma.gr

 

Τα ταπητοκαθαριστήρια ELITE ιδρύθηκαν το 1985 έχοντας έδρα τo Aργος με κύριο σκοπό τον καθαρισμό και φύλαξη χαλιών, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση και συνέπεια στον ταπητοκαθαρισμό.