All for Joomla All for Webmasters

Αλλεργίες

Τα πιο συνήθη συμπτώματα μιας αλλεργίας, είναι αυτά που εκδηλώνονται στα σημεία επαφής μας με την αλλεργιογόνο ουσία. Συνήθως τα συγχέουμε με αυτά του κρυολογήματος.

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει γύρω σας άτομα να παραπονιούνται πως τους έχει «πιάσει» η αλλεργία τους? Και εσείς απλά κουνώντας το κεφάλι και χαμογελώντας με κατανόηση τους απαντάτε: «Μην ανησυχείς, θα περάσει…». Στην ουσία όμως, δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι είναι αλλεργία. Μέσα από το site μας, σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε σχετικά.. Η αντίδραση του οργανισμού μας μέσω του ανοσολογικού μας συστήματος, σε περιβαλλοντικές ουσίες, τα λεγόμενα αλλεργιογόνα, που προκαλούν υπερευαισθησίες, ονομάζεται αλλεργία.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά και συχνά παρατηρημένα αλλεργιογόνα:
1. Τα αλλεργιογόνα των κατοικίδιων ζώων, τα οποία παρά την απομάκρυνση του ζώου από το σπίτι για αρκετό καιρό, είναι εξαιρετικά επίμονα και παραμένουν στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2. Τσιμπήματα από σφήκες και μέλισσες. Προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποια άτομα, σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται και η ζωή τους αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα!
3. Οι γύρεις από διάφορα λουλούδια ή φυτά, το γρασίδι κλπ. Σύνηθες φαινόμενο η εμφάνιση των αλλεργιών, την εποχή της άνοιξης όπου υπάρχει έξαρση στην άνθηση των φυτών.
4. Οι τροφές. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως τα θαλασσινά, το ψάρι, το γάλα, το αυγό κλπ. Οι πιο ανθεκτικές τροφικές αλλεργίες, παρατηρούνται στους ξηρούς καρπούς και το ψάρι.
5. Μια ακόμα αιτία αλλεργίας, μπορεί να είναι κάποιο φάρμακο. Μια φαρμακευτική αγωγή ή εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.
6. Τέλος, η σκόνη που συσσωρεύεται στα σπίτια είναι επίσης αίτιο αλλεργίας. Τα λεγόμενα ακάρεα σκόνης, τα οποία τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος και την πιτυρίδα (συστατικά της οικιακής σκόνης), είναι υπεύθυνα για την αλλεργία που ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν στην οικιακή σκόνη.


Αλλεργικά συμπτώματα και πως προκαλούνται:

Τα επικίνδυνα αλλεργιογόνα που παράγουν τα ακάρεα σκόνης, υπάρχουν κυρίως στα περιττώματα τους και προκαλούν αλλεργικά συμπτώματα στον άνθρωπο. Το μέγεθος των περιττωμάτων των ακάρεων (10-40mm), έχουν αεροδυναμικό σχήμα που τους επιτρέπει να μην αιωρούνται αλλά να κατακάθονται μέσα στη σκόνη. Όμως, ακάρεα που φέρουν αλλεργιογόνα και που το μέγεθος τους είναι από 1-10mm, μπορούν να αιωρούνται στο δωμάτιο για ώρες, μπορεί και μέρες, ανάλογα ακόμα και με τη σταθερότητα των ρευμάτων του αέρα. Το είδος αυτών των απειροελάχιστων αλλεργιογόνων μικροοργανισμών, δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα. Μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις αλλεργικές αντιδράσεις του αναπνευστικού μας συστήματος. Όταν τα αλλεργιογόνα ακάρεα έρθουν σε επαφή με το δέρμα ή με βλεννογόνο του ανώτερου ή του κατώτερου αναπνευστικού, ενεργοποιείται ο μηχανισμός της αλλεργίας, παράγονται χημικοί μεσολαβητές, όπως η ισταμίνη και προκαλείται αλλεργική φλεγμονή.

Τα αλλεργικά συμπτώματα μπορεί να προέρχονται από το αναπνευστικό μας ως φτερνίσματα, ρινική συμφόρηση, καταρροή, κνησμό στη μύτη, αυτιά και ουρανίσκο, κοκκινίλα στους επιπεφυκότες με κνησμό ή δάκρυα κλπ. Από το γαστρεντερικό, αποστροφή για τροφή, ναυτία, εμετός κλπ. Από το δέρμα μας, με την εμφάνιση εξανθημάτων, πρηξίματα βλεφάρων, χειλιών κλπ.

Η καλύτερη άμυνα του οργανισμού μας για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, είναι το ίδιο μας το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς επίσης και η αποφυγή του αλλεργιογόνου. Επειδή όμως αυτό φαντάζει και είναι ανέφικτο και ιδίως στα αλλεργικά άτομα, όπου το ανοσοποιητικό τους σύστημα υπεραντιδρά και προσπαθεί να καταπολεμήσει, μια επίσκεψη στον αλλεργιολόγο, θα αποτελέσει έναν άμεσο και δραστικό τρόπο στην αντιμετώπιση των αλλεργικών συμπτωμάτων.

Μια σειρά εξετάσεων, θα μπορέσει να δώσει στον γιατρό, μια εικόνα για το είδος της αλλεργίας και πως θα το αντιμετωπίσετε. Αν δεν πρόκειται για σοβαρή αλλεργία ή αν δεν μπορούν να αποφευχθούν τα αλλεργιογόνα, δεν θα δώσει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Στην περίπτωση όπου η αλλεργία οφείλεται σε τρόφιμα, τότε συνίσταται η αποφυγή λήψης αυτού. Φάρμακα μπορούν να δοθούν σε είδος αλλεργίας σοβαρής μορφής, σε ενέσιμα χάπια ή σε σπρέι.

Τέλος πολύ χρήσιμες έρευνες σχετικές με τα ακάρεα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω Link:
«ΑΝΟΙΞΗ» Κίνηση για την Ποιότητα Ζωής Ανθρώπων με Υπερευαισθησίες, Αλλεργίες και Άσθμα

Επικοινωνία

Γαλατάς Αθανάσιος

Άργος - Δαλαμανάρα

Email: info@biostroma.gr

Τηλ.: 2751022913

Κιν.: 6942980782

Webistewww.biostroma.gr

 

Τα ταπητοκαθαριστήρια ELITE ιδρύθηκαν το 1985 έχοντας έδρα τo Aργος με κύριο σκοπό τον καθαρισμό και φύλαξη χαλιών, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση και συνέπεια στον ταπητοκαθαρισμό.